Bekijk onze vacatures op werkenbijbmt.nl

Al meer dan 2 decennia is BMT dé specialist in ontwerp, productie, renovatie en onderhoud van brandweermaterieel op het gebied van brandbestrijding,  (technische) hulpverlening, ademlucht, decontaminatie en gevaarlijke stoffen.

front-img

Over ons

Naast specialist op het gebied van brandweermaterieel, zijn wij ook de premium partner van Schmitz One Seven GmbH voor de levering, installatie en onderhoud van drukluchtschuim One Seven systemen in Nederland alsook de Duitse deelstaten Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. Daarnaast vertegenwoordigen we het Franse Gimaex concern op het gebied van industriële blusvoertuigen en natuurbrand-bestrijdingsvoertuigen (CCFM) voor de Nederlandse markt. En zijn we compliance partner van het Mercedes Benz concern en hebben daarmee directe korte lijnen tot alle technische know how dit wereldconcern.

amarok-lowroof

 

ONZE INZET

Wij kiezen bewust voor een klantgerichte en praktijkbewuste werkwijze, wat inhoudt dat alles wat onze productiewerkplaats verlaat uniek is en wordt ontwikkeld en geproduceerd in nauwe samenwerking met de desbetreffende opdrachtgever. Vanuit onze faciliteit worden onder meer snelle interventievoertuigen, compacte tankautospuiten, maar ook commandovoertuigen alsmede diverse soorten haakarmcontainers voor verschillende toepassingen geproduceerd, gerenoveerd, onderhouden en geleverd aan brandweer, first responder organisaties, de industrie, maar ook  politie en defensie in binnen- en buitenland.

Stuk voor stuk hoogwaardige Nederlandse producten die zich dagelijks in de praktijk bewijzen, omdat ze tot in het kleinste detail afgestemd zijn op de eisen en wensen van de gebruiker.

gimaex-vrijstaand

BLUSVOERTUIGEN

Door de jaren heen hebben we ons qua blusvoertuigen gespecialiseerd in de ontwikkeling en opbouw van compacte snel inzetbare blusvoertuigen (SIV2, SIV4 en TS4), die door middel van de toepassing van onder andere de One Seven drukluchtschuim blustechnologie grootse blusprestaties leveren. Daarnaast verzorgen we ook de inbouw van DLS One Seven systemen in bestaande of nieuwe brandweervoertuigen van verschillend fabricaat.

HAAKARMCONTAINERS

Naast blusvoertuigen produceren en renoveren we al jaren haakarmcontainers voor uiteenlopende taakstellingen, zoals HAB Ademlucht, HAB Ontsmetting, HAB OGS, HAB-Verzorging en HAB Blussing. Deze custom-built containers worden vervaardigd in onze eigen werkplaats vanuit een torsie-vaste stalen hoofdconstructie met sandwich en/of aluminium beplating. In deze volledig door ons ingerichte containers komen gebruiksgemak, duurzaamheid en functionaliteit samen.

DECONTAMINATIE

Daarnaast hebben we zeer ruime ervaring in de bouw van specialistische decontaminatie-containers, die zowel in Nederland als ook daarbuiten worden ingezet. Deze deco-containers maken gebruik van waterontsmetting en/ of het actief schuim ontsmettingsprincipe. Bij deze laatste techniek is minder water benodigd, waardoor aerosolrisico wordt voorkomen en de hoeveelheid afvalstoffen aanzienlijk geringer is. Deze deFcon schuimtechniek is beschikbaar voor zowel de ontsmetting van technische uitrustingen (inclusief beschermende kleding) alsook voor persoonlijke (huid) ontsmetting en is naast in een stationaire uitvoering ook in een mobiele variant verkrijgbaar.

afzetcontainer

ONE SEVEN STATIONAIR

Naast Premium Partner Schmitz One Seven GmbH op het gebied van mobiele One Seven drukluchtschuim systemen voor Nederland en een gedeelte van Duitsland, zijn wij ook al meer dan 15 jaar de Nederlandse aanspreekpartner op het gebied van (semi) stationaire One Seven blusinstallaties. Deze blusinstallaties worden onder meer toegepast in een verscheidenheid aan industriële omgevingen, heliplatforms, windmolenparken, opslag gevaarlijke stoffen en afvalverwerkingsbedrijven.

COMMANDOVOERTUIGEN

Ook voor het inrichten van specifieke OVD eenheden, piket-, brandonderzoek- alsmede first responder voertuigen kunt u bij ons terecht. Al vele van dergelijke voertuigen voor verschillende (overheids-) diensten hebben door de jaren heen onze werkplaats verlaten.

TROLLEY SYSTEMEN

Verder leveren we al vele jaren volledig op maat gemaakte trolleys voor logistiek oplossingen voor (industriële) brandweren en andere reddingsdiensten. Denk hierbij aan ademluchttrolleys voor bijvoorbeeld een ademlucht routing systeem in een ademluchtwerkplaats, maar ook aan trolleys voor het opslaan en transporteren van bijvoorbeeld redgereedschap in grootschalige mobiele eenheden.

ONDERHOUD

Buiten het verzorgen van het onderhoud aan uw One Seven systemen en alle andere door ons vervaardigde producten, kunnen wij ook het gehele onderhoud van bijvoorbeeld een tankautospuit of haakarmcontainer voor u verzorgen, zelfs wanneer deze niet door onszelf is geproduceerd.

service-2